head_bg3

Вести

 

201701091134459995

 

Како професионален производител на моторни блокови за истражување и развој, Chengdu Zhengheng Power Co., Ltd. обезбедува речиси еден милион блокови на цилиндри за многу производители на автомобили во земјата и странство секоја година.Во прометната производствена локација, безбедноста на производството е врвен приоритет!Zhengheng Co., Ltd. секогаш се придржува до принципот „ориентирана кон луѓето и безбедноста на прво место“, посветува големо внимание на безбедносното производство и е посветена на изградба на производствена локација „нула несреќа“.

201701091149161067

 

Во однос на безбедносното производство, Zhengheng Co., Ltd. има збир на ефикасно управување со безбедноста и механизми за работа.Обезбедете ја безбедноста на производството преку низа мерки како што се едукација за безбедност кога вработените влегуваат на работното место, спречување на потенцијални безбедносни опасности во производниот процес, редовна обука за безбедност и годишна проценка на безбедноста.

 

201701091159039687

Безбедноста е за производство, производството мора да биде безбедно.На производствената локација, Zhengheng Co., Ltd. континуирано спроведуваше безбедносни активности за да ја подобри свеста за безбедноста на производството на вработените, да ги елиминира потенцијалните опасности за безбедноста на производството и да ги елиминира небезбедните несреќи.На пример:

1. Спроведување на безбедносна едукација и обука за обука и едукативни активности за доџо.

2. Организирајте ги сите вработени да потпишат заложба за безбедност, така што секој вработен може јасно да ја знае својата одговорност за безбедност при работа.

 

201701091207387927

 

3. „Еден дневен службеник за безбедност“: оставете ги вработените да служат како надзорник за безбедност еден ден, да ги наведат вработените во тимот да извикуваат безбедносни слогани на состанокот пред смената, да извршат проверка на самото место на безбедноста на производната линија на одредено време, навремено пријавете секакви абнормалности, а линискиот супервизор ќе формулира соодветни контрамерки.Пополнете го безбедносниот календар по дежурната работа.

4. За посебната теренска проверка на безбедноста на нововработените, линискиот надзорник ја спроведува посебната самоточка проверка на безбедноста на нововработените кои биле вработени помалку од 15 дена во првите два часа по секоја смена според безбедноста на локацијата. Стандард за проверка на место и запишете и формулирајте контрамерки откако ќе заврши проверката на самото место.

 

20170109120805261 201701091208051340

 

5. Секој месец, надзорникот на производната смена ги организира вработените во смената да учествуваат во активностите „KYT“ (опасност, предвидување и обука) за елиминирање на потенцијалните безбедносни опасности на производната линија.

6. Спроведете безбедносна евалуација на производната линија секој квартал според стандардот за проценка на безбедноста на производната линија, формулирајте противмерки за подобрување и пополнете го распоредот за ставките за евалуација и подобрете ги за да ги елиминирате потенцијалните безбедносни опасности на производната линија.

Безбедноста не е само важна гаранција за производство на цилиндри, туку и одговорност на Zhengheng Co., Ltd. Женгхенг секогаш ќе посветува големо внимание на безбедноста на производството, ќе вложи максимални напори за да обезбеди безбедно производство на претпријатието, постојано ќе го подобрува нивото на управување на претпријатието, и придружба на претпријатието за да се постигнат различни цели!


Време на објавување: Октомври-27-2021 година

  • Претходно:
  • Следно: